28 Mart 2016 Pazartesi

Karakalem Çiziminde Kullandığım Kağıt ve Kalemler


Selam kızlar,

  Bugün sizlere karakalem yaparken kullandığım kalemleri ve defteri tanıtacağım. Aslında Canson'un neredeyse her türlü defterini kullandım sayılır. Genelde sayfaları kalın olan defterler tercihimdir. Fakat bu eskiz defterin sayfaları ince sayılır. Dokusu çok hoşuma gittiği için bu defteri tercih ettim bu seferlik. Uzun süredir de kullanıyorum. 50 sayfası var ve rengi tam beyaz değil. Krem rengi gibi. Görseldeki çizimde siyah-beyaz efecti kullandığımdan öyle gözüküyor.
 Gelelim kalemlere.. Faber Castell'in 2B , 4B , 6B , 8B numaralı kalemlerini çoğumuz bilir ve kullanır. Koyu kısımlarda 8B kalem çok iş görüyor.  Çizimi yaparken ele veya yaptığımız çizime bulaşmasın diye elimizin altına bir kağıt parçası koyarsak bulaşma riskini engellemiş oluruz. Bu da temiz bir çizim ortaya çıkarmamıza yardımcı olur.


 Kullandığım bir başka kalemlerse DERWERT Graphic. İçinde; B, HB, F, 2H, 3H, 4H, 5H, 6H, 7H, 8H, 9H numaralı kalemler var. Yumuşak ve hafif gölgelendirmelerde H serisini kullanıyorum en koyusu 2H ve en açık tonu 9H. Neredeyse yok denilecek kadar açık bir tonda 9H parlayan kısımları yaparken çok işime yarıyor.

Anlatacaklarlarım bu kadardı. Umarım faydalı olmuştur. Bir sonraki paylaşımımızda görüşmek üzere. Takipte kalın. ☺👋

5 yorum:

  1. Merhabalar,blogunuz çok hoş,takipteyim:)banada beklerim.
    sundaybunday.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim ☺ tabiki seve seve takip ederim

      Sil
  2. Ben de boş zamanlarımda karaakalem ile ugraşırım,blogunuzda yer vermeniz çok hoş. Koyu gölgelendirmeler için charcoal kalem tavsiye ederim :) Çizimlerinizi daha fazla görmek umuduyla,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz tenli olmamiz haricinde de birsuru ortak noktamiz varmis anlasilan 😉

      Sil
    2. Beyaz tenli olmamiz haricinde de birsuru ortak noktamiz varmis anlasilan 😉

      Sil