25 Mart 2016 Cuma

Portakal Kabuğunda Mini Islak Kek


Merhabalar arkadaşlar! :)
Öncelikle çayınızı, kahvenizi alip gelin bu bölüm öyle kuru kuruya gitmez. Sizlerle şeker mi şeker Bir tatlı tarifi paylaşacağım :) Eger sizde Farklı şeyler denemeyi seviyorsanız bu tarifi Deneyin derim. Tatlımızın adı "portakal kabuğunda mini Islak kek". Mevsimin son c vitaminine elveda demekten sebep Böyle Bir şey denemek istedim. Çayınız, kahveniz bitmeden tarife geçeyim.




Malzemeler:
- 2 yumurta (sarısı ayrilacak beyazı ve)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (. Siz 2 kaşıkta Yapabilirsiniz)
- 1 su su (su Yerine sütte Olur Ben su ile denemek istedim ..) bardağı
1 - yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı un
- 25g tereyağı (. Margarinde kullanabilirsiniz)
- 2 portakal (. Siz 4 portakal kullanabilirsiniz ben harcın birazını kasede pişirdim)
1 - çimdik tuz
- Üstü Için pudra şekeri (vanilyalı dondurmada iyi gider)





yapılışı:
Öncelikle suyumuzu kaynaması Için ateşe bırakıyoruz. Kaynadıktan Sonra icine şekeri atıp eritiyoruz.  Ayrı Bir tencerede yağımızı eritip, ununuda güzelce ekleyip unumuz pembeleşinceye Kadar kavuruyoruz. Suyumuzda kaynadığına Göre unumuzla kavusma vakti gelmiş demektir. Un ile suyu muhallebi kıvamına gelene Kadar karıştırıyoruz ziyaretinde Sonra soğuması Için kenara alıyotuz. Muhallebi soğuya dursun bizde Başka Bir Kapta yumurta akını Bir çimdik tuz ile kar gibi olana Kadar mikser ile çırpalım. Burası önemli Diğer Bir Nokta arkadaşlar. Kekimizin kabarması yumurta akını iyi çırpmamıza Bağlı. Muhallebimiz soğuduysa icine yumurta sarışını, kakaoyu atıp güzelce karıştıralım. Y umurta akımızı da azar azar muhallebimize döküp karıştırıyoruz. Portakallarımızı Ortadan ikiye kesip içlerini oyuyoruz :) Harcımızı  portakal kabuklarımıza döküp, fırına yollayabiliriz.




 Önceden fırınımızın 175° ısınmış olması lazım. Pişirme süremiz 15-20 dk.

Şimdiden burnumuza mis gibi kokular gelmeye başladı sanırım. Kekleri fırından çıkarttıktan 1-2 dk Sonra pudra şekeri dökebilirsiniz. Unutmadan şunuda söyleyeyim tatlıları sıcakken yiyiniz. Tarifimizi beğenmeniz dileğiyle. Afiyetler olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder